Natuurverf

Wat is natuurverf?

Natuurverf wordt ook wel oplosmiddel vrije verf genoemd. Natuurverf wordt geproduceerd zonder onnodige, schadelijke oplosmiddelen. Dat wil zeggen dat er bij het produceren en het gebruik van de verf geen of bijna geen ongezonde stoffen vrijkomen die slecht zijn voor jou en het milieu. Naast deze ecologische voordelen geeft de verf het interieur een prachtige matte en natuurlijke uitstraling en droogt het snel. Ecologische verf maakt de productie van standaard latex- en acrylverf overbodig. Deze zijn in de regel niet meer nodig voor de bescherming en verfraaiing van uw interieur.

Geen last van onnodige schadelijke oplosmiddelen

De meeste conventionele verf wordt geproduceerd op basis van ruwe olie. Deze olie is taai en droogt langzaam. Om verf op basis van olie te laten vloeien en drogen, wordt deze bewerkt met allerlei schadelijke toevoegingen. Chemische stoffen die je niet in je leefomgeving wilt hebben. Deze toevoegingen lossen op tijdens het drogen van de verf en verdampen in de ruimte. Sommigen doen er jaren over om op te lossen, waardoor je dus nog lang last hebt van de ongezonde effecten. Als je kiest voor schilderwerk met natuurverf heb je daar geen last van. Het gebruik van groene verf betekend zorgeloos wonen in je pas geschilderde ruimte, en dat vaak dezelfde dag nog.

EU Ecolabel

Bij onze projecten gebruiken wij natuurverf van Ecotec Natural Paints. Hun producten bevatten geen VOS en zijn voorzien van het EU Ecolabel. Dit houdt in dat er in de verf zo min mogelijk kleurstoffen en schadelijke oplosmiddelen zitten. Daarnaast hebben verfsoorten met dit keurmerk een bovengemiddeld hoge dekkingsgraad zodat de verf lang mee gaat. Zo draagt natuurverf op meerdere manieren bij aan een beter milieu.

Heb je nog vragen over natuur- of leemverf? Neem dan contact met ons op of laat hier je gegevens achter. We helpen je graag.

natuurverf lindholm natuurlijk interieur