Leemverf

Leemverf laat je leefomgeving ademen

Leemverf is een oplosmiddel vrije muur- en plafondverf die de ondergrond laat ademen. Dankzij de klei of leem werkt de verf vochtregulerend. Dit betekent kortweg dat de verf vocht opneemt, opslaat, en weer afgeeft aan de omgeving als de luchtvochtigheid daalt. Deze positieve invloed op de luchtkwaliteit zorgt er onder andere voor dat mensen minder snel last krijgen van astma of andere problemen aan hun luchtwegen.

Daarnaast verminderen of voorkomen de vochtregulerende eigenschappen van deze schone verf de kans op schimmelvorming. Naast de gezondheidsvoordelen betekend dit ook minder frequent onderhoud. Zo biedt leemverf een duurzaam en gezond alternatief voor conventionele verf.

Kiezen uit 170 prachtige kleuren

Leemverf van Ecotec Natural Paints heeft een kleurenpallet van meer dan 170 exclusieve kleuren. Daardoor is er altijd wel een kleur die bij je interieur past. En heb je toch een specifieke toon in je hoofd dan is dit geen probleem. Wij maken ook gewoon het hele Ncs of RAL kleuren pallet. Met name de leem verf heeft een prachtig matte uitstraling. En dat willen we toch allemaal.

De voordelen van leemverf

Dankzij het hoge dekkingsvermogen krijgt het interieur een zeer matte en mooie uitstraling. Daarnaast is het vaak niet nodig om eerst te werken met een voorstrijkmiddel. De verf is antistatisch en vrij van de bekende chemische geur die vrijkomt na het gebruik van doorsnee latex verf. Wonen in een omgeving die ruikt naar verf is daarom niet nodig. De verf wordt gemaakt zonder oliën en vergeelt daardoor niet. Daarnaast draagt leemverf bij aan een gezonder leefklimaat, aangezien er geen zuren of acrylaten aan toegevoegd zijn die vervolgens ingeademd worden. Dit maakt leemverf ideaal voor jouw dagelijkse leefomgeving.

En wil je niet wachten met inrichten? Bij het gebruik van deze groene verf hoeft dat niet. Leemverf droogt snel, dus je kunt direct na het schilderen gebruik maken van de ruimte.
Meer informatie hierover vind je hier.

Heb je nog vragen over leem- of natuurverf? Neem dan contact met ons op of laat hier je gegevens achter. We helpen je graag.

leemverf natuurlijk interieur lindholm